Can Marpons_les maduixes del Maresme a la premsa

Les nostres maduixes del Maresme

La comarca del Maresme és l’origen d’aquesta fruita amb nom i cognom: la maduixa del Maresme

La història de les maduixes del Maresme es remunta a la dècada dels 60 quan alguns visionaris van adonar-se que l’orografia muntanyosa de la comarca i el tipus de sòl eren ideals per al cultiu d’aquesta fruita.

 

Des de llavors i fins ara, a Can Marpons ens hem especialitzat en el cultiu de maduixes, essent fidels als nostres origens però introduint novetats i millores per garantir la màxima qualitat d’un dels productes estrella de la comarca.

Característiques

Identificareu la maduixa del Maresme per les següents característiques: el color vermell intens, la dolçor amb un lleuger punt àcid, l'aroma i la textura carnosa.

Varietats

A Can Marpons cultivem tres varietats de maduixes: l'Albion, d'origen californià i l'Amandine i la Charlotte, dues varietats franceses. També cultivem la maduixa de bosc.

Temporada

Trobareu maduixes del Maresme no només a la primavera, ja que les condicions dels cultius i el microclima de la zona fa que se’n puguin collir durant tot l'any.

Cultiu

Tradicionalment, la maduixa del Maresme s’ha cultivat en terrenys amb pendent que faciliten un millor drenatge de l’aigua i una major incidència dels rajos del sol. Aquest fet, juntament amb l’arribada de l’agrotecnologia als anys 90, ha permès millorar la qualitat i la quantitat de producció de maduixes.

Noves tècniques

Tota la plantació de maduixes de Can Marpons està sembrada en cultiu hidropònic, un sistema que permet un major estalvi d’aigua i una aportació de nutrients més equilibrada a la planta. Tot plegat, per conferir-li el gust, l’olor i la qualitat que defineixen la maduixa del Maresme.

Viu l’experiència de collir maduixes del Maresme!

Trepitja la finca Can Marpons, endinsa’t als nostres hivernacles i coneix tots els detalls de les maduixes del Maresme.

 

Arrodoneix l’experiència tot collint-ne algunes per endur-te-les a casa.

Maduixes del Maresme de Can Marpons, Arenys de Munt