La història de les maduixes del Maresme es remunta a la dècada dels 60 quan alguns visionaris van adonar-se que l’orografia muntanyosa de la comarca i el tipus de sòl eren ideals per al cultiu d’aquesta fruita.
Des de llavors i fins ara, a Can Marpons ens hem especialitzat en el cultiu de maduixes, essent fidels als nostres origens però introduint novetats i millores per garantir la màxima qualitat d’un dels productes estrella de la comarca.
Identificareu la maduixa del Maresme per les següents característiques: el color vermell intens, la dolçor amb un lleuger punt àcid, l'aroma i la textura carnosa.
A Can Marpons cultivem tres varietats de maduixes: l'Albion, d'origen californià i l'Amandine i la Charlotte, dues varietats franceses. També cultivem la maduixa de bosc.
Trobareu maduixes del Maresme no només a la primavera, ja que les condicions dels cultius i el microclima de la zona fa que se’n puguin collir durant tot l'any.
Tradicionalment, la maduixa del Maresme s’ha cultivat en terrenys amb pendent que faciliten un millor drenatge de l’aigua i una major incidència dels rajos del sol. Aquest fet, juntament amb l’arribada de l’agrotecnologia als anys 90, ha permès millorar la qualitat i la quantitat de producció de maduixes.
Tota la plantació de maduixes de Can Marpons està sembrada en cultiu hidropònic, un sistema que permet un major estalvi d’aigua i una aportació de nutrients més equilibrada a la planta. Tot plegat, per conferir-li el gust, l’olor i la qualitat que defineixen la maduixa del Maresme.
Trepitja la finca Can Marpons, endinsa’t als nostres hivernacles i coneix tots els detalls de les maduixes del Maresme.
Arrodoneix l’experiència tot collint-ne algunes per endur-te-les a casa.