100% maduixaires, 100% sostenibles

Com treballem i en què creiem: sostenibilitat i maduixes de proximitat

Ecologia i sostenibilitat

A Can Marpons tenim clar que cal tornar als orígens, als principis de l’agricultura ecològica que, sense saber-ho, ja practicaven els nostres avis. 

 

Una agricultura respectuosa amb l’entorn, sense pesticides, amb rotació de cultius i fent servir els animals per ajudar en diferents tasques com llaurar, desbrossar o vigilar el ramat. 

 

Aquests són els principis que regeixen la nostra manera de fer: cultivem maduixes sense cap tractament, lliures de pesticides, sanes i gustoses.

Can Marpons
Plat de maduixes

Maduixes de proximitat

Tot i que l’objectiu principal de la nostra feina és la producció d’aliments, a Can Marpons tenim clar que l’agricultura és també cultura arquitectònica, paisatgística, culinària, musical, medicinal i de transmissió ancestral de coneixement. 

 

Qui perd els orígens perd la identitat i els pagesos també som responsables de transmetre aquests coneixements que confereixen la nostra identitat a les noves generacions per preservar aquest llegat.

 

D’aquí la importància del producte de proximitat, de temporada i d’allò autòcton perquè volem poder continuar fent i sent allò que fem i som. 

Sobirania alimentària

Considerem que en el món global en el que vivim, amb un sistema econòmic capitalista i salvatge, la sobirania alimentària ha de ser un objectiu irrenunciable.

 

Tenim els coneixements, els recursos i la capacitat per poder produir prou aliments per abastir la població i no dependre d’importacions que tenen com a objectiu prioritari guanyar diners en detriment de la salut i del medi ambient. 

 

La triple A és la tríada necessària per viure: aire, aigua i aliments. Sense un d’aquests tres elements no hi ha vida i és un plaer i un privilegi formar part d’un dels col·lectius necessaris perquè això sigui possible.

Maduixes de proximitat Can Marpons maduixes del Maresme
logo Can Marpons

Projectes compartits

A Can Marpons entenem que compartir coneixement és créixer. És per això que col·laborem amb altres empreses i entitats en diferents projectes.

 

Per exemple, el nostre primer logotip és fruit de la col·laboració amb l’INS Domènec Perramon d’Arenys de Munt. 

 

I amb lAssociació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) compartim dos projectes més. D’una banda, acollim estudiants en pràctiques de diversos mòduls de Formació Professional d’instituts de la zona i, de l’altra; obrim la porta a estudiants de graus universitaris perquè investiguin sobre diferents aspectes de la maduixa.